Archieven

Dit bericht is 3287 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Na tientallen jaren ondernemen sloot onlangs groenten- en fruithandel Buitelaar in winkelcentrum De Olm de deuren. Van leegstand houden ze niet in dit kleinschalige maar druk bezochte winkelcentrum en werd er naarstig gezocht naar een nieuwe invulling.

Ernst Dijkman, eigenaar van de naastgelegen Jumbo supermarkt en inmiddels ook eigenaar van het vrijgekomen pand, besloot er na een inventarisatie van de wensen en behoeften van het winkelend publiek een filiaal van de Giftclub in te vestigen.

Wenskaarten, cadeaus en meer
De Giftclub is een landelijke keten die is gespecialiseerd in de verkoop van wenskaarten en cadeaus. De klant vindt er op beide gebieden een uitgebreid en gevarieerd assortiment in verschillende prijsklassen, waardoor het bijna onmogelijk is weer met lege handen te vertrekken.

Wie niet precies weet waar hij of zij de jarige, de jubilaris of het kersverse bruidspaar mee wil verassen kan ook kiezen uit een uiteenlopend pakket cadeaukaarten zoals de traditionele boekenbon, een dinerbon, een bioscoopbon of een weekendje weg voor de ontvanger. Voor iedere feestelijke gelegenheid biedt de Giftclub een passende oplossing die desgewenst ook nog eens feestelijk wordt verpakt.

Tekst gaat verder onder de foto

Dijkman besloot de winkel te completeren met een aantal activiteiten die tot op heden achter de servicebalie van zijn Jumbo plaatsvonden. Achter de toonbank maar op grond van wettelijke bepalingen aan het oog onttrokken liggen de rookwaren, meer in het zicht kan een keuze gemaakt worden uit zoetwaren en worden er kansspelloten en boeken verkocht.

Postkantoor
Ook de vestiging van PostNL is naar de nieuwe winkel verplaatst en uitgebreid naar een compleet postkantoor. Je kunt er zelfs terecht voor het overschrijven van een kenteken van een motorvoertuig. Een handeling waar je in Krimpen aan den IJssel alleen nog terecht kon achterin in de Stormpolder.

Voor de servicebalie in de Jumbo heeft deze verhuizing ook wel wat gevolgen. Deze wordt een stuk kleiner en de ruimte wordt onder meer opgevuld met een voorziening waar diverse pakketdiensten zoals PostNL, DHL en DPD de pakketten die zij vervoeren kunnen laten inleveren of afhalen. “Maar de service naar klanten die vragen hebben blijft natuurlijk gewoon bestaan”, benadrukt Dijkman.

Felicitaties van het gemeentebestuur
Locoburgemeester Hugo van der Wal knipte stipt om 10.00 uur het lint door met een ongewoon grote schaar en verklaarde, onder toeziend oog van medewerkers en publiek, Giftclub De Olm voor geopend. Hij feliciteerde Ernst Dijkman met zijn nieuwe activiteit, roemde diens ondernemerschap en wenste het Krimpense publiek geluk met deze aanwinst in het lokale winkelaanbod. Waarna alle aanwezigen getrakteerd werden op een feestelijk glas (alcoholvrije) bubbels en op hun gemak binnen konden rondkijken.

Giftclub De Olm is van maandag tot en met zaterdag open van 09.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Dit bericht is 3287 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief