Archieven

Dit bericht is 942 keer gelezen

 

 

Wat voor weer krijgen we?

Hier leest u het actuele weerbericht voor de Krimpenerwaard en de rest van Nederland. De eventueel gebruikte metingen zijn die van MeteoKrimpenerwaard, gevestigd te Stolwijk.

Bij de foto:  Kans op koude start december gegroeid.

Verwachting Krimpenerwaard komende 5 dagen:

Met een uit zuidelijke richting waaiende wind wordt relatief zachte lucht naar ons getransporteerd. Tot in de loop van vanmiddag hebben wij slechts te maken met wat hogere bewolking, zodat de zon zich kan laten zien. Later in de middag neemt de bewolking toe op de nadering van een omvangrijk neerslaggebied dat de komende avond en nacht over de Krimpenerwaard zal trekken. Morgen hangt er nog veel bewolking en kan het nog wat nadruppelen, maar gelukkig mogen we in de ochtend ook wat opklaringen verwachten. De temperatuur heeft iets ingeleverd en komt niet hoger dan een graad of 11. Vervolgens komen wij volledig onder invloed van een actieve storing die onder de Britse Eilanden en via het Kanaal in noordelijke richting trekt. Door deze ontwikkeling gaat de wind toenemen tot 5Bft boven land, maar op zee tot stormachtig windkracht 8. Afhankelijk van het voorbij trekken van de kern van de storing hebben wij donderdag af te rekenen met gebieden met buiige regen. Vrijdag kalmeert de atmosfeer en is er met name in de ochtend weer ruimte voor flinke opklaringen. Door de licht onstabiele lucht, koud in de bovenste laag, kunnen er in de loop van de middag weer wat buien ontstaan. Zaterdag is er weinig wind uit verschillende richtingen en drijven er verspreid over de Krimpenerwaard een aantal buien over. Veel neerslag verwacht ik hier niet uit. Vanaf zondag en de week die komt komen wij steeds meer onder invloed van storingen, gaat de temperatuur omlaag tot circa 7 graden en valt er iedere dag regen.

Algemene weersituatie:

Voorlopig staat ons weer voornamelijk onder invloed van depressies en de storingen die daarbij horen. Boven het noordelijk halfrond staat een krachtige straalstroom die kenmerkend is voor dit jaargetijde en wordt aangezwengeld door de poolwervel. Doordat de luchtdruk ten noorden van ons relatief hoog is wordt de straalstroom meer naar het zuiden geduwd dan meestal het geval is. Hierdoor blijft het echt slechte en onstuimige herfstweer van ons verwijderd, maar liggen wij wel onder de aanvoerroute van kleinere verstoringen in de atmosfeer.

Lange termijn:

De weerkaarten die nu berekend worden voor het begin van december geven een klein beetje hoop voor de winterliefhebber. Hoewel het Russisch hogedrukgebied al even aanwezig is ligt het te ver van ons verwijderd om invloed uit te oefenen. De berekende kaarten voor begin december laten nu een uitloper van het Azorenhoog verbinden met het Russische hoog, waardoor dit gebied wel invloed op ons weer heeft. Van origine is de dan aangevoerde lucht nog zacht tot de verbinding met het zuiden wordt verbroken en de lucht verder kan afkoelen. Een spannende ontwikkeling, waarvan u de verwachting hier de komende dagen kunt lezen.

Dit bericht is 942 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief