Archieven

Dit bericht is 2557 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In de Schilderswijk in Krimpen aan den IJssel gaat Willems Vastgoedonderhoud in opdracht van QuaWonen 121 sociale huurwoningen energiezuinig maken. De eigenaren van de 23 koopwoningen in de buurt kunnen hierbij aansluiten.

Bewoners zullen na de renovatie flink besparen op hun energierekening. De werkzaamheden beginnen medio september en zullen ongeveer een jaar duren.

De woningen aan de Van Ruysdaelstraat en omgeving krijgen een schilderbeurt en de woningschil wordt geïsoleerd. De ramen, het glas en de deuren worden vervangen. Dak en vloeren worden geïsoleerd en de woning krijgt mechanische ventilatie. Bewoners die dat graag willen, krijgen zonnepanelen op hun dak. Dankzij de maatregelen verbetert het energielabel van de woning van gemiddeld E naar B en A.

QuaWonen is verantwoordelijk voor de aanpak van haar sociale huurwoningen. Maar in straten met huur- en koopwoningen betrekt de corporatie ook kopers bij haar plannen. Zij krijgen via de aannemer een aanbod om mee te doen met de energieaanpak.

Dit bericht is 2557 keer gelezen

Deel dit:

5 Reacties op Woningen Krimpense Schilderswijk worden energiezuiniger

 • Erg jammer dat wij als kopers niks horen na vele mailtjes en belletjes met qua wonen en de aannemer.

 • Interessant project, helaas worden de kopers helemaal niet op de hoogte gehouden.
  Het zou fijn zijn als we hierover als koper konden nadenken, aangezien ik verwacht dat het een flink bedrag gaat kosten.

  Ik vindt het jammer dat we moeilijk tot geen contact krijgen met zowel Quawonen als Willems. Als koper krijg ik het gevoel dat we genegeerd worden.

  Ik hoop dat er zo snel mogelijk verbetering komt.

 • Waarom worden de kopers genegeerd het lijkt me toch beter als wij er ook bij betrokken worden want het lijkt me toch ook geen ponem dat straks bij de huurwoningen de dakpannen 20 cm hoger liggen als bij de koopwoningen.

 • Goedendag wordt heel de schilderswijk gedaan ik woon aan de lansing want daar is nog geen duidelijkheid over

 • Helaas heeft QuaWonen bij een ander deel van Schilderbuurt een hele andere aanpak.
  Van de eerder beloofde renovatie komt niets meer terecht, de wijk moet van hun gesloopt, de huidige bewoners moeten zelf op zoek naar een andere woning. Het is allemaal te volgen op ons blog: https://bcschildersbuurtkadij.blogspot.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief