Archieven

Dit bericht is 526 keer gelezen

LOPIK – De gemeente Lopik zoekt een nieuwe kinderburgemeester. Voor de huidige kinderburgemeester Lotte Roodenburg zit de termijn er eind november op. Samen met burgemeester Laurens de Graaf heeft Lotte een vlog opgenomen waarin een oproep wordt gedaan. Word jij de nieuwe kinderburgemeester? 

Hoe wordt je kinderburgemeester? 
Ben je creatief, heb je ideeën voor de gemeente Lopik en vind je het leuk om jouw leeftijdsgenoten te vertegenwoordigen? Dan kun je je  aanmelden om de nieuwe kinderburgemeester te worden.

Om je aan te melden maak je een leuk filmpje (maximaal 1 minuut) waarin je vertelt wie je bent, op welke school je zit, waarom jij kinderburgemeester wilt worden en welke onderwerpen jij belangrijk vindt. Je kunt je filmpje insturen tot en met woensdag 16 november naar kinderburgemeester@lopik.nl
Vermeld in de mail ook het telefoonnummer van je ouders / verzorgers zodat de gemeente contact op kan nemen.

Wat doet een kinderburgemeester?
De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente Lopik. Hiervoor ga je regelmatig met burgemeester Laurens de Graaf op pad. Je gaat in ieder geval mee met: De intocht van Sinterklaas, openen van het nieuwe zwemseizoen in het zwembad, openen van de koningsspelen en de herdenkingen op 4 en 5 mei. Daarnaast is er regelmatig overleg tussen de burgemeester en kinderburgemeester en zullen zij veel leuke dingen doen waaronder het uitreiken van prijzen en officiële openingen verrichten.

Alle voorwaarden op een rij
Om kinderburgemeester van de gemeente Lopik te worden moet je:

  • In groep 7 zitten
  • Woonachtig zijn in één van de negen kernen van de gemeente Lopik
  • Het leuk vinden om mensen te ontmoeten en om in de belangstelling te staan
  • Goed kunnen luisteren naar andere kinderen om te ontdekken wat er leeft en dit goed kunnen verwoorden.
  • Af en toe een toespraakje durven te houden
  • Het vervoer naar één van de activiteiten in geen probleem voor je
  • Je ouders / verzorgers moeten toestemming geven
  • De persoonsgegevens van kinderen die zich aanmelden voor de rol van kinderburgemeester gebruikt de gemeente alleen voor de werving van de nieuwe kinderburgemeester. Deze gegevens worden niet met anderen gedeeld of bekend gemaakt.

Dit bericht is 526 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief