Archieven

Dit bericht is 2116 keer gelezen

Hoe helpen we mensen met een laag inkomen. Hierover debatteerde de gemeenteraad dinsdag 28 november. In dit debat liep er een strakke scheidslijn tussen coalitie en oppositie. Van de drie voorliggende opties  volgden de coalitiepartijen het Collegevoorstel voor goedkoopste optie, terwijl de volledige oppositie koos voor de  duurdere derde optie waardoor ook werkende armen kunnen deelnemen aan een sportactiviteit. Onder de kop ’Coalitie zet mensen liever aan de zijlijn’ besteedde RTV Krimpenerwaard  onlangs aandacht aan het standpunt van de oppositiepartijen, die hun boosheid over het volgens het ‘klakkeloos volgen van het College voorstel’ door de coalitiepartijen tot uiting brachten in een persverklaring.  Uiteraard vroegen we ook om een reactie aan de coalitie, bij monde van Nathalie Glasstra, fractievoorzitter van de VGBK, de grootste partij in de gemeenteraad van Krimpenerwaard.

Zij toonde zich niet blij met de aanval van de oppositiepartijen: “Wij worden nu als coalitie in een slecht daglicht gesteld, terwijl we allemaal instemmen met een verruiming van het minimabeleid. Maar we hebben wel de verplichting om een goed financieel beleid te voeren en daar horen  verstandige keuzes bij. Voor de inkomens tot 120% van het wettelijk sociaal minimum verandert er helemaal niets. De zwaksten in onze samenleving kunnen gewoon gebruik maken van de beschikbare middelen. Ik vind het wel belangrijk om hierbij aan te tekenen dat het bereik van de regeling in de categorie inkomens tot 120 procent het afgelopen jaar heel laag was.  Daarnaast heeft onderzoek ook uitgewezen dat de door de oppositie gekozen optie 3, geen armoedeval voorkomt. En dat doet optie 1 dus wel. De opties 2 en 3 zijn keuzes en keuzes kosten nu eenmaal geld. En dat geld kun je als gemeente maar eenmaal uitgeven. De coalitie heeft daarom dus een andere keuze gemaakt”, aldus Glasstra.

 

 

Dit bericht is 2116 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Zet de coalitie in de Gemeenteraad van Krimpenerwaard mensen aan de zijlijn?

 • Oppositie heeft gemakkelijk praten
  Alle uitgaven moet gedekt worden en worden in feite door alle inwoners betaald
  Men is zich daar niet altijd van bewust
  Dat geld ook voor zgn gratis openbaar vervoer
  Dat betalen we met z’n allen en de midden inkomens worden daardoor dikwijls het meest getroffen
  Solidariteit is belangrijk
  Betaalbaarheid is een vereiste

  • Dan heeft jouw CDA pas vorig jaar geleerd te stoppen met klaplopen. Vanaf 2015 kwamen er erg veel bühnemoties van het CDA voorbij.

 • Het voorstel Herijking Minimabeleid van het college (optie 1) was op zich goed, maar het kon beter.

  Helaas hadden sommige fracties zich niet (of niet goed) voorbereid op dit debat.

  Als Nathalie Glastra namens de gehele coalitie dan letterlijk zegt: “Als je graag contact wil met mensen bij een sportvereniging kun je ook langs de kant gaan kijken en ook het contact maken met deze mensen”

  dan kun je een reactie van andere fracties verwachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief