Archieven

Dit bericht is 938 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Op het dak van het Krimpenerwaard College komen ongeveer vijfhonderd zonnepanelen te liggen, die genoeg stroom opwekken voor zo’n vijftig huishoudens. Het is een initiatief van Energiek Krimpen,een coöperatie van Krimpenaren die duurzaamheid belangrijk vinden, opgericht en bestuurd door vrijwilligers.

Omdat dit het eerste project is van Energiek Krimpen bedachten ze een actie. De eerste 50 leden van Energiek Krimpen maakten kans op het eerste stukje zonnedak, ook wel participatie genoemd, op de school ter waarde van driehonderd euro. Wethouder Wubbo Tempel mocht de prijstrekking doen. Woensdag overhandigde bestuurslid Paul Hickendorff van Energiek Krimpen de gewonnen participatie aan de familie van Os.

Inwoners die in de postcodegebieden 2922, 2923, 2924 en 2925 wonen, kunnen lid worden van Energiek Krimpen. Zij regelt de aanleg van het zonnedak en maakt afspraken met een energieleverancier. Die koopt de opgewekte stroom en levert die meteen aan het net.

Inmiddels is de de helft van het aantal zonnepanelen al door Krimpenaren gereserveerd. Zij verbinden zich voor een periode van vijftien aan de coöperatie als mede-eigenaar van het zonnedak. Over hun participatie – investering – krijgen ze ieder jaar winst uitgekeerd. Ook krijgen ze gedurende de looptijd hun investering weer terug.

Dit bericht is 938 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief