Archief

Dit bericht is 3716 keer gelezen

BERKENWOUDE – In een onderzoek naar fraude met met Persoonsgebonden Budgetten (PGB) is deze week een woning annex zorgboerderij in Berkenwoude doorzocht. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Tevens heeft de sociale recherche van de gemeente Den Haag drie bestuurders van twee zorginstellingen met vestigingen in Den Haag, Delft en Rotterdam aangehouden.

De drie bestuurders worden verdacht van valsheid in geschrift en computervredebreuk. De twee zorginstellingen van de verdachten bieden begeleiding aan klanten met een PGB.

DigiD-gegevens van meerdere Haagse klanten van de zorginstelling zouden zonder dat deze klanten het wisten door verdachten gebruikt zijn om het declareren van zorggelden mogelijk te maken. Daarbij is het vermoeden dat de bestuurders meer zorg declareerden dan in werkelijkheid werd gegeven.

Bij de doorzoeking van de woning annex zorgboerderij is administratie meegenomen. Dat wordt de komende periode onderzocht. Daarnaast is er beslag gelegd op onroerend goed. Het nadeel door de vermoedelijke fraude wordt geschat op enkele tonnen.

De verdachten zijn voorlopig weer op vrije voeten gesteld.

Dit bericht is 3716 keer gelezen

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief