Archieven

Dit bericht is 518 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Spirit heeft afgelopen zaterdag een zeer onfortuinlijke nederlaag geleden. Op eigen veld leek het er lang op dat de Ouderkerkers een punt zou gaan pakken tegen koploper Oranje Wit, maar in blessuretijd gingen de Dordtenaren er alsnog met de winst vandoor: 1-2.

In de eerste wedstrijd na de winterstop kampte Spirit met een grote hoeveelheid spelers die niet of nauwelijks konden spelen. Zo waren Marijn Advocaat (begrafenis) en Cris de Jong (geblesseerd) niet bij de wedstrijd selectie. Eric Jansen, Stefan Bitter en Daniel van der Zwan waren niet wedstrijdfit, maar stonden wel op het wedstrijdformulier.

Niels de Vries was fit genoeg om te starten. De aanvoerder vormde met Timme van Hof en Ruben de Vries het middenveld. Ook in het centrum van de verdediging moest trainer Richard van Cappellen puzzelen.

De net fit genoeg zijnde Jochem Schrader kreeg jeugdspeler Thijs Loeve aan zijn zijde. De verdediger uit de JO19-1 maakte daarmee zijn debuut in het eerste elftal van Spirit. In de punt van de aanval stond Lukas Bos. De aanvaller keerde, na een tegenvallend avontuur in Spanje waar hij ging studeren en voetballen, deze winterstop terug bij Spirit.

Eerste helft
Het gehavende Spirit begon afwachtend, controlerend, tegen de makkelijk scorende tegenstander. De bezoekers namen het initiatief en kreeg een aantal mogelijkheden voor het doel van Sean Luthart. De doelman kwam echter niet in problemen. De eerste kans voor Spirit was voor Tjerk de Kogel. Een voorzet van Lukas Bos werd door de buitenspeler net naast het doel gekopt.

Oranje Wit kwam na bijna een half uur spelen toch op voorsprong. Er kon niet voorkomen worden dat een Dordtse speler langs de achterlijn kon voorgeven waaruit simpel gescoord werd (0-1). Vlak voor rust schoot Niels de Vries net over en ging Spirit met een minimale achterstand aan de thee.

Tweede helft
In de tweede helft nam Spirit het voortouw en kwam al snel op gelijke hoogte. Tjerk de Kogel zette voor op Ruben Slooff die de Oranje Wit doelman in de korte hoek verschalkte: 1-1. De geel-witten roken kansen op een stunt. Ze creëerden kansen via Lukas Bos (geblokt schot), Ruben Slooff (kopbal), Robbin Brouwer (uithaal) en nogmaals Lukas Bos met een te zwak schot om het tot een doelpunt te bekronen. Timme van Hof zag zijn inzet op de lat belanden.

In de slotfase ging het voor Spirit toch mis. Sean Luthart voorkwam eerst nog een tegenstreffer, maar een verkeerde inschatting op een verre uittrap van de keeper van Oranje Wit werd Spirit in de extra tijd fataal (1-2).

Positief
Ondanks de nederlaag kon Richard van Cappellen wel positief terugkijken op de prestatie van zijn team. Kijkend naar het groot aantal potentiële basis-elftalspelers dat ontbrak, heeft Spirit het goed gedaan. “Ik denk dat een gelijkspel dik verdiend zou zijn geweest”, zei de afscheid nemende trainer.

Volgend seizoen gaat hij als assistent aan de slag van vierde divisionist Smitshoek. “Maar eerst gaan we de klus bij Spirit afmaken”, vertelde hij aan RTV Krimpenerwaard. “Wij gaan onze punten heus nog wel halen, daar ben ik van overtuigd”, sprak de oefenmeester zijn vertrouwen uit.

Ranglijst
Voorlopig bevindt Spirit zich door deze nederlaag nog wel in de gevarenzone. Door de overwinning van Rijsoord op De Alblas (3-0) is het gat naar de ‘veilige’ plaatsen nu vijf punten. De Zwerver, dat met 2-3 won bij cvv Zwervers, is Spirit voorbij gestreefd.

Oranje Wit blijft koploper, gevolgd door Spartaan’20 (5-0 winst op Streefkerk) en IFC (4-5 winst bij Pelikaan).

Volgende week gaat Spirit op bezoek bij IFC.

Door Eric de Vendt
Foto: René Bitter

Dit bericht is 518 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief