Archieven

Dit bericht is 1570 keer gelezen

BERGAMBACHT – Onder grote belangstelling zijn zaterdagochtend “zwaaistenen” geplaatst bij Zorgcentrum Slothoven aan de Poorthuisstraat. Thijs van Noordenne (jonge buurtbewoner) en Mw. van Oostrom (langst wonende bewoner van Slothoven) liepen als eerste over de bijzondere tegel. 

De “zwaaistenen” zijn geplaatst voor de drie huiskamers van Slothoven. Een zwaaisteen is een vrolijke stoeptegel die je aanmoedigt om te groeten. Een klein gebaar met een groot gevolg, namelijk het maken van contact. Een geluksmomentje verpakt in een begroeting. Door te zwaaien naar bijvoorbeeld de bewoners van Slothoven ervaren mensen korte geluksmomenten, al deze losse geluksmomenten bij elkaar zorgen ervoor dat mensen zich thuis voelen in de buurt. Voor de bewoners van Slothoven, mensen met dementie, betekend het ook dat ze zich nog verbonden voelen met de maatschappij. Iedereen kan meedoen met zwaaien.

“Voor zover ik weet zijn wij de eerste locatie in de Krimpenerwaard waar deze zwaaistenen zijn geplaatst” verteld Coördinator Welzijn Didi Snoei aan RTV Krimpenerwaard. “We hebben vanmorgen de stenen feestelijk in gebruik genomen en werden daarbij ondersteund door buurtbewoners, drie gemeenteraadsleden van de SGP Krimpenerwaard, S. van den Berg bestrating en natuurlijk De Waardgangers die zorgden voor de muzikale omlijsting.”

Dit bericht is 1570 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief