Oude Haven decor voor komische opera

Deel dit:

concertSCHOONHOVEN – Zaterdag 5 september is er inmiddels het achttiende Oude Havenconcert in Schoonhoven. De Oude Haven in de zilverstad is ditmaal het decor voor een komische opera: L’elisir d’Amore van de Italiaanse operacomponist Donizetti.

Op een podium, dat speciaal wordt aangebracht over de Oude Haven, wordt het stuk opgevoerd door het Operakoor Euphonia uit Oud-Beijerland en de solisten Hans Ritman, Mirjam Lo Tam Loi en Edwin van Gelder. De muzikale leiding is in handen van Jurate Haasdijk met Jeroen Liedorp aan de piano.

Stichting Schoonhoven Klassiek draagt zorg voor de organisatie en de aanvang is 20.45 uur. Dat is een kwartier eerder dan voorgaande jaren. En dat heeft alles te maken met de lengte van de opera.

Voor het publiek worden zo’n zeshonderd stoelen neergezet aan weerszijden van de Oude Haven. Maar mensen kunnen ook hun eigen stoel meenemen. In de haven zelf is mogelijk nog plaats voor plezierbootjes waar vanaf mensen de uitvoering kunnen bijwonen. Het concert is gratis.

Dit vind je misschien ook leuk...

error: Content is beschermd. Neem contact met ons op indien u gebruik wilt maken van onze content.